Pandișpan pufos cu vișine

Pandișpanul cu vișine reprezintă prăjitura ideală, mai ales la începutul săptămânii de lucru, când ziua de luni parcă ne întristează brusc. Iată rețeta delicioasă.

Pandișpan pufos cu vișine

Ingrediente:

  • 4 ouă mari
  • 5 linguri pline cu zahăr
  • 6 linguri pline cu făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 gr vişine fără sâmbure
  • 1 praf sare

Cum se prepară 

  • Albuşurile se bat spumă cu sare. Adăugăm treptat zahărul şi mixăm încontinuu până se dizolvă complet. Gălbenuşurile le mixăm 1 minut cu zahărul vanilat.
  • Peste gălbenuşuri adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecăm uşor. Adăugăm treptat făina şi amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează complet.
  • Adăugăm compoziţia formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi întindem într-un strat uniform. Adăugăm vişinele în compoziţie – din loc în loc, pe toată suprafaţa prăjiturii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 15-20min, până devine auriu. Se lasă să se racesca complet apoi se porţionează.