Pacientă cărată în spate la Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu în timpul vizitei ministrului Sănătății

Situație incredibilă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu! O pacientă a fost cărată în spate de aparținători pentru a ajunge în unitatea de primiri urgență. În tot acest timp ministrul Sănătății Nelu Tătaru se afla în incinta spitalului, în vizită de lucru.

Pacientă cărată în spate la Spitalul Județean de Urgențe Târgu Jiu în timpul vizitei ministrului Sănătății

Pacienta în vârstă a așteptat mai bine de o oră, în mașină, pentru a i se permite accesul în unitatea spitalicească. Femeia, operată recent, a venit pentru un control, și, deși medicul curant o aștepta, de la poartă nu i s-a permis accesul. După mai bine de o oră, aparținătorii au luat-o în spate și au dus-o în unitatea de primiri urgențe. „Nu ne-a dat nimeni niciun măcar un căruț. Este operată la picior, are două șuruburi, a căzut și am venit la spital să-i scoatem firele. E mai important cine la spital vine decât un bolnav. Ne-au zis că vine ministru și nu avem voie să băgăm mașina. Dacă nu ne-au băgat în seamă am cărat-o în spate. Ce să facem, să o lăsăm aici să moară?”, a declarat fiica pacientei.

Conducerea vinovată!

Întrebat despre această situație, ministrul Sănătății a arătat cu degetul spre conducerea Spitalului. „Este o greșeală managerială, o situație tipică. Eu sunt medic și atitudinea față de pacient trebuie să fie alta.  Pacientul primează, un caz prezent la spital trebuie să fie preluat și evaluat imediat, nu contează dacă vine ministrul sau nu”,  a declarat Nelu Tătaru