O vasluiancă s-a întors acasă prin Germania dintr-un sat italian cu 4 morți de coronavirus și nu e în carantină!

Libertatea a stat de vorbă cu primarul din Ștefan cel Mare, Vaslui, care a confirmat că nicio persoană din sat nu este izolată la domiciliu. Femeia susține că “s-a autoizolat”, dar n-a vrut să vorbească despre traseu.

O vasluiancă s-a întors acasă prin Germania dintr-un sat italian cu 4 morți de coronavirus și nu e în carantină!

În timp ce infecția cu coronavirus pune o presiune imensă în Italia, forțând autoritățile să bage în carantină peste 16 milioane de oameni din provinciile nordice, românii se întorc acasă de frica pandemiei. Primele cazuri din țara noastră au fost aduse din Peninsulă, iar cei care se întorc sunt obligați să stea în carantină. 

Dar alții au învățat cum să fenteze sistemul. 

O vasluiancă ce îngrijea bătrâni în Soresina, provincia Lombardia, o localitate cu doar 8.000 de locuitori, dar care a înregistrat 23 de infectați și 4 morți, s-a întors pe 2 martie acasă, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui.

A reușit asta după ce a plecat în Germania, iar de acolo a luat avionul spre România.

Deși ar trebui să fie în autoizolare, primarul comunei spune că nu a fost anunțat de nicio persoană venită recent din Italia. 

“Nu avem pe nimeni în evidență”, a confirmat Mihai Moraru pentru Libertatea, lucru susținut și de DSP Vaslui.

Mihaela Vlada, șefa DSP Vaslui:

Nu avem pe nimeni sub observație de acolo. Vom face investigații. Persoanele care se întorc din Italia, în special din zonele afectate, trebuie să anunțe DSP.Asta dacă nu sunt deja în evidență prin completarea declarației de la sosirea în țară

Sunată de Libertatea, femeia susține că este în autoizolare, deși locuiește în aceeași casă cu mama sa octogenară. 

Femeia din comuna Ștefan cel Mare a reușit să scape din carantină după ce a mers până în Germania, de unde, după o săptămână petrecută alături de familie, a zburat în România. “Nu doresc să comentez asta”, a conchis femeia, care n-a fost testată pentru infecția COVID-19.

Ziarul a încercat să obțină detalii despre traseul femeii, însă ea a refuzat.