O tânără de 15 ani cu afecţiuni psihice este lăsată de familie şi de autorităţi să traiască în mizerie

O tănără de 15 ani locuieşte într-o clădire părăsită din oraşul Eforie Nord, în condiţii mizere. Fata este cunoscută cu afecţiuni psihice, iar soluţia ar fi internarea ei într-un centru special.

„Fac apel la autorităţile şi la cetăţenii din Eforie Nord. Această tânără este într-o casă părăsită de câteva luni. În video se vede în ce condiţii trăieşte. Am înţeles că are familie şi mai mulţi fraţi, iar tatăl ei a murit în aceleaşi condiţii. Trebuie luată si dusă într-un loc unde să primească ajutor, ea poate fi şi un pericol pentru cei din jur”, spune persoana care a postat imaginile pe un grup de Facebook dedicat mămicilor din Constanţa.

Primarul oraşului Eforie, Robert Şerban, a confirmat faptul că autorităţile cunosc acest caz, că tânăra de 15 ani este în evidenţele primăriei şi a fost ajutată în mai multe rânduri de către cei de la departamentul de asistenţă socială. A fost internată chiar şi la Spitalul de Psihiatrie din Palazu Mare (Constanţa), însă după câteva săptămâni era trimisă acasă.

„Ea trebuie internată permanent într-un centru de specialitate. Pleacă de acasă şi stă prin clădiri dezafectate precum cea de acum. Nu este violentă şi nu reprezintă un pericol pentru cetăţeni”, spune primarul.

De fată ar trebui să se ocupe mama acesteia, care este angajată ca asistent social.