O rețea de trafic de persoane a fost destructurată de DIICOT - Minore din Vrancea erau exploatate sexual de traficanți

DIICOT a destructurat o rețea de trafic de persoane și minori din Vrancea. Membrii grupării racolau persoane din mediile defavorizate și le obligau să întrețină relații sexual cu diferite persoane. Patru indivizi au fost reținuți de polițiști, se arată în comunicatul DIICOT.

O rețea de trafic de persoane a fost destructurată de DIICOT - Minore din Vrancea erau exploatate sexual de traficanți

Gruparea infracțională și-a început activitatea în urmă cu 12 ani,  iar membrii ei sunt o familie din Vrancea. Cei șase racolau femei care aveau o situație financiară precară și le promiteau sume de bani uriașe dacă își vor vinde trupurile mai multor persoane. După ce fetele împlineau 18 ani erau trimise în Italia și Germania. Traficanții aveau mai multe metode de convingere.

” În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, membrii grupării infracționale recrutau victimele de pe teritoriul României şi după ce le adăposteau în locații ale membrilor grupării, acestea erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituția, inculpații reținându-le actele de identitate,”se arată în comunicatul DIICOT.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme de lux.
Potrivit anchetatorilor, până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe autoturisme de lux și au fost puse sub sechestru trei apartamente.  Patru persoane au fost reținute și urmează să fie prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.