O femeie a murit la o zi după ce a fost ținută mai multe ore în containerul de triere al spitalului din Gherla

O clujeancă de 76 de ani a murit după ce a fost ţinută ore în şir în containerul de triaj al spitalului din Gherla, iar apoi a fost trimisă acasă de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.

O femeie a murit la o zi după ce a fost ținută mai multe ore în containerul de triere al spitalului din Gherla

Familia femeii de 76 de ani a chemat, în seara zilei de 10 ianuarie, un echipaj de ambulanţă la Sic, deoarece aceasta acuza dureri abdominale. Pacienta a fost dusă la  spitalul municipal din Gherla, în jurul orei 19. Aici s-a luat decizia trimiterii la Cluj-Napoca, la Urgenţe.

Timp de cinci ore a aşteptat în containerul de la intrarea în spital, pentru că nu erau ambulanţe cu care să fie dusă la Cluj.

„Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”, a spus fiica femeii, conform de Gherla Info. Ambulanţa a venit abia la miezul nopţii, iar femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj.  

„De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap. Femeii i s-au făcut investigaţii complete, dar nu s-a găsit nimic. A mai fost consultată la abdomen, unde acuza dureri, i s-a făcut un consult neurologic, consultaţie la chirurgie, i s-a făcut EKG, ecografie. Nu a rezultat nimic, dar exista suspiciunea unui accident vascular cerebral. Colaborarea cu femeia a fost mai dificilă, întrucât aceasta nu cunoştea bine limba română, dar cu ajutorul unui coleg vorbitor de limbă maghiară ne-am descurcat. Astfel că pacienta a fost trimisă înapoi la Gherla, în stare stabilă, pentru monitorizare”, a spus Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj.   

În 11 ianuarie, femeia a fost adusă din nou la spital la Gherla. După câteva ore, a decedat, în urma unui infarct.  

„Prioritate pentru noi au solicitările venite prin 112. Se ştie de mult timp că avem echipaje foarte puţine şi cazuri tot mai multe. Ambulanţa de la Gherla, cu doar două echipaje, face deplasări chiar şi la 40 de kilometri distanţă. Când ai două maşini plecate din oraş pentru cel puţin o oră, doamne fereşte să se întâmple vreun accident grav, nu are cine să intervină. Peste toate se adaugă un nou fenomen, cel al solicitărilor pentru testare Covid, care se realizează în ambulanţă şi care durează şi o oră, timp în care echipajul medical este imobilizat. În cazul de faţă, pacienta se afla la spital, unde avea parte de supraveghere medicală. De aceea a venit o ambulanţă liberă abia după ce s-au rezolvat toate solicitările de pe teren, acestea sunt procedurile”, au susţinut cei de la Ambulanţă.