O femeie a fost înșelată de un deținut cu 110000 de lei - Individul i-a promis că se va însura cu ea

O femeie din Chişinău a căzut prada unui deţinut al Penitenciarului nr. 12, din Bender. Inculpatul, în vârstă de 26 de ani, i-a promis că se va căsători cu ea, iar mai apoi, sub diferite pretexte, a extorcat de la victimă bani.

O femeie a fost înșelată de un deținut cu 110000 de lei - Individul i-a promis că se va însura cu ea

Oamenii legii au documentat şi demascat activitatea unui grup infracţional care a practicat dobândirea prin escrocherie a mijloacelor băneşti în proporţii mari de la mai multe persoane, în special de la femei. Investigaţiile au fost demarate de poliţişti după ce o femeie, în vârstă de 43 de ani, a comunicat că în perioada anului 2019, a făcut cunoştinţă prin intermediul unei reţele de socializare cu un condamnat al Penitenciarului nr. 12 din  Bender şi a legat cu el o relaţie.

Acesta, având un profil cu o identitate falsă, i-a comunicat mai multe informaţii false cu privire la personalitatea sa, inclusiv a asigurat-o că, în scurt timp, urmează să fie eliberat din penitenciar şi doreşte să se căsătorească cu ea.

După ceva timp, sub diferite pretexte, inculpatul a obţinut de la femeie bani în sumă totală de aproximativ 110.000 de lei.

Ca urmare a acţiunilor de investigaţie întreprinse, poliţiştii au stabilit că, condamnatul a fost ajutat de alte două femei, în vârstă de 67 şi, respectiv, 23 ani, care îi cunoşteau adevărata identitate şi care îi sunt rude şi persoane apropiate. Scopul celor două femei a constat în întâlnirile cu victima şi recepţionarea de la ea a mijloacelor băneşti, pe care ultima a fost nevoită să le obţină de la mai multe companii de microcreditare.

În cadrul audierilor, cele trei persoane au recunoscut implicarea lor la săvârşirea infracţiunii. În acest moment, femeile sunt cercetate în stare de libertate pentru escrocherie. 

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 6 ani.