O femeie a fost condamnată la 4 ani de închisoare după ce timp de 9 luni a pus somnifere în cafeaua colegei sale

Victima și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu ea atunci când a intrat cu mașina într-un copac în drum spre casă. Și când și-a dat seama că se simțea mai bine în zilele în care nu mergea la birou.

O femeie a fost condamnată la 4 ani de închisoare după ce timp de 9 luni a pus somnifere în cafeaua colegei sale

O femeie din Italia, care a pus somnifere în cafeaua colegei sale timp de nouă luni, în speranța că  aceasta va fi concediată, a fost condamnată la închisoare pentru patru ani.

Mariangela Cerrato, în vârstă de 53 de ani, a născocit planul atunci când a auzit zvonuri despre reducerile de personal la compania de asigurări pentru care lucra în Bra, Piemont.

Ea și victima ei aveau posturi similare.

Cerrato a început să pună pudră de benzodiazepină, somnifer și drog puternic, în cappuccino-ul colegei sale de birou, atunci când făcea cafeaua zilnică pentru întreaga ei echipă.

"Medicamentul induce oboseală, dureri de cap, amețeli și dureri musculare, iar productivitatea clientei mele începea să scadă după ce bea cappuccino", a declarat pentru ziarul La Stampa Cristiano Burdese, avocatul victimei.

Victima și-a dat seama că ceva nu era în regulă atunci când a intrat cu mașina într-un copac în drumul spre casă, de la serviciu.

Când medicii nu au găsit nimic în neregulă cu ea, ea a început să aibă bănuieli că băutura de dimineață de la birou este de vină, deoarece starea ei era una bună în zilele în care nu mergea la serviciu.

A devenit sigură de suspiciunile sale când Cerrato a încurajat-o să bea o cafea la locul de muncă, spunând: „Haide, îți voi aduce o cafea, ce rău ți-ar putea face?”

Femeia a acceptat băutura, dar a păstrat o mostră din ea, care, la testare, s-a dovedit că avea în compoziție o doză „extrem de mare” de benzodiazepină.

Ea le-a povestit polițiștilor ce i se întâmpla și, împreună cu aceștia, a filmat-o în secret pe Cerrato atunci când punea pudra în băutură.

Cerrato a negat că a pus somnifere în cafea colegei sale, iar avocatul ei spune că va face recurs la pedeapsa de patru ani.

Reprezentanții firmei de asigurări pentru care au lucrat femeile au declarat că în 2017, când a avut loc incidentul, nu existau planuri de a face reduceri de personal în companie. Ba mai mult, erau chiar în căutare de angajați noi în acea perioadă.