O autospecială de poliție a luat foc în București - Agenții au încercat să stingă incendiul cu o sticlă cu apă de 0,5 L

Mai mulți agenți de poliție au încercat să stingă o autospecială care s-a aprins în centrul Capitalei. Toți se plâng că nu au dotările necesare pentru astfel de situații și imaginile filmate în timp ce caută soluții să oprească focul au devenit virale pe Facebook.

O autospecială de poliție a luat foc în București - Agenții au încercat să stingă incendiul cu o sticlă cu apă de 0,5 L

„După ce săptămâna trecută a ars poligonul de tragere din incinta unei unități de politie, acum a venit, din nou, rândul celebrelor autospeciale din dotarea Politiei Române, care #ard la fiecare pas.

În această instituție nimic nu mai este cum ar fi normal sa fie, începând de la SEFI (a se înțelege „manageri”), până la respectarea drepturilor și Logistica necesară.

Fără a avea în dotarea acestor masini mijloacele necesare prevăzute de lege pentru protecție în caz de incendiu, #colegii #noștri au #încercat sa facă tot #posibilul sa nu ardă ca o torță, în totalitate, aceasta „#bijuterie” de #autospecială.

În timp ce mai marii șefi de prin IGPR și MAI se plimbă cu mașini de ultimă generație, noi încercăm să conducem și sa intervenim la evenimente cu aceste „sicrie pe roti”, care nu prezintă nicio siguranță pentru colegii care își desfășoară activitatea, zilnic, în ele, nici pentru ceilalți participanți la trafic.”, notează pagina de Facebook Sindicatul Politistilor- Sidepol București.

Și Sindicatul Europol a postat imagini video și a scris pe rețeaua de socializare:

„În certificatul de înmatriculare sunt denumite „autospeciale”, însă, în realitate singurele lucruri „speciale” la ele sunt colantul cu „Poliția” și rampa roșie/albastră.

În imagini aveți o asemenea „autospecială” de poliție care evident că arde „MAI special” decât ar fi ars dacă nu era de poliție.”

În timp ce un agent filmează, mai mulți polițiști încearcă să stingă flăcările izbucnite deasupra bordului, în timp ce capota mașinii e deja ridicată.

-N-ai ce să faci, păi arde sub bord.

-Ce să stingi, că sunt aici, n-avem extinctoare, n-avem nimica…

-Aveți ceva de luat de prin mașină, luați-vă tot. Ia foaia de parcurs Pepenică de acolo.

-N-ai ce să-i mai faci la asta. Mamă, mamă…

În acest timp, un agent merge la o cafenea de pe trotuar și e auzit cum spune: „Doamnă, aveți un furtun ceva pe aici? Da, o găleată cu apă…”

Iar Pepenică, cel căruia i s-a spus să ia foaia de parcurs, încearcă să stingă flăcările cu o sticlă de apă de 0,5 l.