O adolescentă cu probleme psihice a fost violată ani în şir de vecinul care o ducea la şcoală

Un bărbat de 66 de ani din Trifeşti, judeţul Iaşi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol. Victima sa are 15 ani, iar agresiunile au început când fata avea 13 ani.

O adolescentă cu probleme psihice a fost violată ani în şir de vecinul care o ducea la şcoală

Caz înfiorător şi revoltător într-o comună din judeţul Iaşi, acolo unde o copilă de 15 ani a fost violată ani în şir de un vecin care putea să-i fie bunic. Agresiunile sexuale ar fi durat aproape doi ani, ne-au precizat surse din anchetă, şi ar fi început pe când fata avea aproximativ 13 ani. 

Din datele preliminarii a reieşit că Alexandru D. este vecin cu părinţii victimei în localitatea ieşeană Trifeşti. Pensionarul s-a oferit, după ce fata a ajuns la vârsta la care trebuia să meargă la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale – din Iaşi – să o transporte pe fată cu maşina, de câte ori avea nevoie.

Cei apropiaţi nu au bănuit că individul avea un interes personal în spate, el profitând sexual de adolescentă în nenumărate rânduri. De peste 20 de ori ar fi abuzat Alexandru D., în ultimii doi ani, de fată.

Totul a ieşit la iveală recent, când individul a mers cu copila la un centru medical privat. Fetei îi întârziase menstruaţia aşa că bărbatul s-a temut să nu fi rămas însărcinată. Medicii de acolo au fost cei au sesizat Poliţie, în scurt timp întreaga poveste ieşind la iveală.

Alexandru D. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Iaşi, însă decizia nu este definitivă. Pe timpul anchetei, copila a fost preluată de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Pentru că victima are probleme psihice grave, ancheta s-a desfăşurat cu dificultate, anchetatorii urmând să continue cercetările.