Nu lăsati elanii să vă lingă mașinile - Avertismentul ciudat al autorităților din Canada

"Nu lasati elanii sa va linga masina" este mesajul transmis soferilor de autoritatile dintr-un oras canadian. Animalele se obisnuiesc astfel sa fie in preajma autovehiculelor, iar asta reprezinta un pericol atat pentru ele, cat si pentru soferi.

Nu lăsati elanii să vă lingă mașinile - Avertismentul ciudat al autorităților din Canada

Autoritatile din Jasper, oras din provincia Alberta, a montat panouri prin care ii avertizeaza pe conducatorii auto sa nu permita elanilor sa linga sarea de pe masinile lor.

"Sunt obsedati de sare, de care au nevoie pentru mineralele din organism", a declarat pentru CNN purtatorul de cuvant al Jasper National Park, Steve Young. "De regula, o iau din lacurile sarate din parc, dar acum si-au dat seama ca o pot lua de pe masinile improscate cu sare de pe drumuri".

In Jasper National Park, oamenii de regula opresc pe marginea drumului pentru a incerca sa vada elani si permit animalelor sa se apropie de masini. Lucru periculos, spun autoritatile.

Elanii se obisnuiesc astfel sa fie in preajma masinilor si asta reprezinta un risc atat pentru ei, cat si pentru soferii care ii pot lovi accidental.

"Elanii si masinile nu reprezinta o combinatie buna. Daca lovesti un elan cu masina, lovesti picioarele si trece prin parbriz", a mai spus Young. "Cel mai bun mod de a-i tine la distanta este sa conduci mai departe cand ii vezi apropriindu-se".

Un alt avertisment important facut de Young si alti oficiali: este important ca oamenii sa ramana in interiorul masinilor si sa evite orice interactiune cu animalele salbatice.

Daca alte animale de regula fug cand se apropie oamenii, elanii raman pe loc pentru a-si da seama daca sunt amenintati.

Populatia de lupi a scazut, ceea ce inseamna ca, daca pradatorii sunt mai putini, populatia de elani a crescut. "Asta inseamna si ca oamenii trebuie sa ii respecte si sa le ofere spatiul necesar".

Vizitatorilor nu le este permis sa hraneasca, sa ademeneasca sau sa perturbe animalele salbatice din parcurile nationale. Cei care incalca aceste reguli pot fi amendati cu pana la 25.000 de dolari.