Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit un arbitru de linie

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open din cauza unui gest nesportiv!

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit un arbitru de linie

În meciul din turul III disputat contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Mingea a lovit în gât unul dintre arbitrii de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica.

Minute în șir, Djokovic a încercat să-l înduplece pe supervizor să nu-l descalifice. „Nu trebuie să meargă la spital pentru asta”, i-a transmis sârbul, încercând să minimalizeze efectul loviturii sale. 

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a comentat fostul mare jucător Mats Wilander, în direct la Eurosport. 

În absența lui Rafael Nadal, Novak Djokovic era marele favorit al turneului de la US Open. Sârbul țintea cel de-al 18-lea Grand Slam al carierei, cu care s-ar fi apropiat la unul distanță de Nadal și la două de Roger Federer.