Noi restricții în Bulgaria începând de joi

Guvernul din Sofia a anunțat noi restricții, începând de joi, în contextul exploziei cazurilor Covid-19. Autorităţile au avertizat că numărul în continuă creștere al pacienților infectați, cât și al cadrelor medicale testate pozitiv riscă să ducă sistemul sanitar în colaps.

Noi restricții în Bulgaria începând de joi

Potrivit Ordinului ministerului Sănătății, discotecile, barurile și cluburile nu vor mai funcționa noaptea, iar cinematografele, spectacolele și teatrele își suspendă activitatea. Excepție vor face concertele, însă acestea se vor putea desfășura la o capacitate de doar 30% a locului unde sunt organizate. În restaurante vor putea sta cel mult șase persoane la aceeași masă, fiind obligatorie o distanță de cel puţin 1,5 metri între scaune.

Universitățile și liceele vor funcționa doar în sistem online în următoarele două săptămâni, în timp ce învăţământul primar se va desfăşura în continuare cu prezenţă fizică.

Toate evenimentele sportive - antrenamente şi competiţii - vor avea loc fără public.

Ca în multe țări, masca a devenit obligatorie și în Bulgaria în toate spațiile publice.

Noul set de restricții a fost anunțat în contextul în care, în ultimele 24 de ore, Bulgaria a raportat 2.569 de noi cazuri de infectare. Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 42.700 de cazuri Covid-19 și 1.161 de decese.