Noi condiții pentru organizarea evenimentelor, de la 1 iunie - Nunți, botezuri, mese festive cu oricâte persoane vaccinate

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, 13 mai, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni ca de la 1 iunie se vor relua evenimentele private cu un numar limitat de participanti insa in situatia in care organizatorul garanteaza ca participantii la eveniment sunt vaccinati, restrictiile se ridica.

Noi condiții pentru organizarea evenimentelor, de la 1 iunie - Nunți, botezuri, mese festive cu oricâte persoane vaccinate

"Avem nunti, botezuri, mese festive unde vor participa in aer liber maxim 70 de persoane in exterior, iar in interior maxim 50 persoane. Numarul va creste de la 1 iulie si de la 1 august", a declarat presedintele precizand insa ca daca organizatorul unor astfel de evenimente garanteaza ca toti participantii sunt vaccinati, atunci se elimina restrictia privind numarul de participanti.

"Daca pe 15 iulie cineva doreste sa organizeze o nunta si garanteaza ca toti participantii sunt vaccinati, nu se mai aplica restrictionarea la un nr de 70 persoane", a exemplificat presedintele spunand ca acelasi principiu se aplica si in cazul competitiilor sportive.

Totodata, presedintele Romania a declarat ca a discutat cu membrii Guvernului o serie de masuri care vor fi aplicate dupa trecerea pandemiei.