Mumia unei pisici găsită în peretele unei case din Bistrița va fi vândută la o licitație la Londra

O pisică mumificată, găsită în peretele unei case din Bistriţa, este licitată la Londra

Mumia unei pisici găsită în peretele unei case din Bistrița va fi vândută la o licitație la Londra

O pisică mumificată, găsită în peretele unei case din Bistriţa, a ajuns vedetă, la Londra, unde conform cotidianului ″The Sun″⁣, va fi scoasă la licitaţie.

O pisică mumificată a fost descoperită într-o casă din Bistriţa – oraşul menţionat şi în faimosul roman gotic Dracula, scris de Bram Stoker în 1897.

Se aşteaptă ca mumia pisicii să fie vândută la licitaţie cu 1.200 de lire.

Se obişnuia încă de demult ca în zidurile caselor din Europa să fie îngropate rămăşiţele unor pisici. Nu de alta, dar se credea că ele au un al şaselea simţ şi că ar putea alunga spiritele rele, scrie bistriteanul.

The Sun mai precizează că Jim Spencer, coordonatorul licitaţie, preconizează că nu va duce lipsă de cumpărători, mai ales că se apropie şi Halloween-ul.

Acesta a mai subliniat că era ceva obişnuit în nordul Europei, în insulele britanice sau chiar America de Nord ca proprietarii să ascundă cadavre ale unor pisici, ca să protejeze casa de spiritele rele sau să aducă noroc.

Cadavrul pisicii a fost descoperit de un artist de 40 de ani din Bistriţa, în casa străbunicii sale – construită în parc în 1921.