Motivul pentru care Microsoft își depozitează centrele de date pe fundul mărilor

Microsoft își depozitează serverele sub apă în cadrul unui program test, în speranța că în mediul acvatic centrele de date ale companiei sunt protejate mai bine, scrie CNN.

Motivul pentru care Microsoft își depozitează centrele de date pe fundul mărilor

Echipa de la Microsoft a emis ipoteza că azotul, care este mai puțin coroziv decât oxigenul, și absența interacțiunii cu serverele respective fac ca centrul de date să fie mai fiabil sub apă.

De asemenea, temperaturile de pe fundul mărilor fac ca auto-răcirea componentelor hardware să se facă mult mai bine decât dacă centrele de date ar fi operate pe uscat.

Recent, Microsoft a scos al doilea centru de date subacvatic din Marea Nordului, în apropiere de Scoția. Compania tehnologică a amplasat un centru de date la 50 de metri sub apă în primăvara anului 2018, numindu-l Project Natick.

Acum, centrul de date a fost scos pentru a vedea în ce stare este serverul.

„Am fost destul de impresionați de cât de curat era, de fapt”, a spus Spencer Fowers, membru principal al personalului tehnic al grupului de cercetare Microsoft pentru proiectele speciale.

Acesta este cel de al doilea proiect al celor de la Microsfot, în care plasează serverele companiei în medii acvatice după ce în august 2016 un astfel de centru de date a fost pus sub apă în Pacific, în apropierea coastei Californiei.