Ministrul Muncii: Suma alocată pentru biletele de tratament balnear destinate pensionarilor este cu mult mai mare față de anul trecut

Raluca Turcan - ministrul Muncii a anunțat că suma alocată anul acesta pentru bilete de tratament balnear destinate pensionarilor este cu peste 60% mai mare decât cea cheltuită anul trecut în acest scop, adică 200 milioane lei în 2021 față de 120 milioane lei în 2020.

Ministrul Muncii: Suma alocată pentru biletele de tratament balnear destinate pensionarilor este cu mult mai mare față de anul trecut

„Am stabilit suma de anul acesta pornind de la procentul biletelor de tratament efectiv valorificate anul trecut, când gradul de ocupare a fost de doar 40%. Astfel, anul acesta vom contracta aproximativ 103 000 bilete de tratament, în condițiile în care anul trecut au fost folosite 67 000.

Nu este așadar vorba despre o diminuare a alocării față de ceea ce a fost anul trecut, așa cum susțin unii vechi practicieni ai manipulărilor pe seama pensionarilor, câtă vreme suma respectivă a fost de fapt utilizată la o treime, din motive legate de pandemie.

Pentru 2021, an în care se mențin anumite condiționări ale pandemiei, o alocare de 200 de milioane, repet, cu 60% mai mult decât ce s-a cheltuit anul trecut, este una realistă și acoperă nevoile de tratament ale pensionarilor.

Contractul cu Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă a fost deja semnat, iar mâine, 23 martie 2021, este programată prima serie dintre cele 17 serii de plecare în stațiuni balneare”, a transmis Raluca Turcan.