Ministrul Educației: Elevii nu mai sunt obligați să poarte masca în curtea școlii

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat vineri, 14 mai, ca de saptamana viitoare in exteriorul unitatilor de invatamant (spatii deschise) se poate renunta la obligativitatea purtarii mastii de protectie, dar se pastreaza regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerarile.

Ministrul Educației: Elevii nu mai sunt obligați să poarte masca în curtea școlii

Potrivit ministrului, saptamana viitoare (17-23 mai) in scolile din 2.527 de localitati toti elevii vor putea merge la scoala, cu prezenta fizica (Scenariul Verde). "Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situatie (90%)", afirma ministrul.

Ministrul Educatiei sustine ca in 654 de localitati, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor ramane in online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, si a XI-a (300.000 elevi reprezentand circa 10%).

"Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activitatilor cu prezenta fizica) se aplica scolilor din localitatile care ar putea fi carantinate, precum si claselor in care s-au inregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2", mentioneaza Sorin Cimpeanu.