Ministrul de Interne: Câinii polițiști vor fi instruiți pentru detectarea persoanelor infectate cu COVID-19

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat, joi, 11 februarie, ca Centrul Chinologic al Politiei Romane de la Sibiu instruieste caini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2. Pregatirea a inceput inca de anul trecut, rezultatele urmand a fi prezentate in curand.

Ministrul de Interne: Câinii polițiști vor fi instruiți pentru detectarea persoanelor infectate cu COVID-19

"Caini antrenati pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Politiei Romane de la Sibiu! In anul 2020, la nivelul acestei institutii, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor caini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, in special pentru structurile Politiei de Frontiera si Politiei Transporturi Este un proces in desfasurare si am convingerea ca, in curand, va vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor nostri din acest centru", a transmis, joi, Lucian Bode, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Bode si ministrul AparariiNicolae Ciuca, au vizitat, joi, centrul de pregatire a cainilor de serviciu de la Sibiu.

"De-a lungul timpului, in cei 70 de ani de existenta ai institutiei, s-au obtinut rezultate deosebite in lupta antidrog, in interventia antiterorista, investigarea criminalistica, limitarea migratiei ilegale, salvarea de victime, desfasurarea actiunilor de ordine publica si, in curand, in lupta impotriva raspandirii virusului SARS-Cov-2", a mai transmis Bode.