Ministrul de Interne anunță înființarea a 26 de sedii secundare pentru Serviciul Permise și Înmatriculări Auto

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, o schimbare radicală pentru proprietarii de mașini.

Ministrul de Interne anunță înființarea a 26 de sedii secundare pentru Serviciul Permise și Înmatriculări Auto

Șeful Internelor a declarat că se vor înființa 26 de sedii suplimentare, pe teritoriul României, pentru a evita cozile la înmatricularea autoturismului.

„Astăzi au fost semnate două Ordine extrem de importante: Ordinul MAI nr. 139/16.09.2020 privind unele măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării vehiculelor și Ordinul Comun MAI-MS privind stabilirea unor măsuri și acțiuni de sănătate publică referitoare la procesul electoral”, a declarat Marcel Vela.

Vor fi înființate 26 de sedii suplimentare

„Serviciile publice comunitare județene regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor organiza sedii secundare și în alte localități, pe lângă cele existente în municipiile reședință de județ.

Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetățenilor care solicită derularea de operațiuni pe linie de înmatriculări auto să aleagă între sediul existent în municipiul reședință de județ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanțelor în vederea soluționării diferitelor operațiuni, dar și la reducerea aglomerațiilor de la sediile județene.

În cadrul acestor sedii secundare se vor desfășura activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

În acest sens, în zilele de marți și joi, cetățenii vor putea beneficia de aceste servicii, fără a fi nevoie să se deplaseze în muncipiile reședință de județ.

Astfel, am hotărât să înființăm 26 de sedii secundare: Sebiș, jud. Arad, Câmpulung, jud. Argeș, Onești, jud. Bacău, Năsăud, jud. Bistrița-Năsăud, Dorohoi, jud. Botoșani, Făgăraș. jud. Brașov, Caransebeș, jud. Caraș-Severin, Câmpia Turzii, jud. Cluj, Medgidia, jud. Constanța, Măcin, jud. Tulcea, Bârlad, jud. Vaslui, Drăgășani, jud. Vâlcea”, a mai spus Marcel Vela.