Microbuz răsturnat din cauza semințelor de floarea soarelui de pe carosabil - Două persoane au murit

Poliţistii din judeţul Suceava caută un şofer care nu şi-a asigurat încărcătura de floarea soarelui atunci când a circulat prin Pasul Mestecăniş. O parte din marfa transportată a ajuns pe şosea şi a afectat aderenţa carosabilului. În consecinţă, un microbuz s-a răsturnat şi doi oameni au murit.

Microbuz răsturnat din cauza semințelor de floarea soarelui de pe carosabil - Două persoane au murit

Accidentul rutier s-a produs în dimineaţa zilei de marţi, 13 ianuarie, pe DNA 17, în Pasul Mestecăniş, pe raza judeţului Suceava.

Microbuzul circula din direcţia Suceava către Vatra Dornei, iar pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

Doi dintre pasageri au decedat striviţi efectiv de mijlocul de transport.

Este vorba despre Aurel Bodnar (de 48 ani) din comuna Breaza şi Constantin Luca (de 57 ani) din municipiul Câmpulung Moldovenesc. 

Conducătorul auto în vârstă de 32 de ani a suferit răni uşoare. Poliţiştii care au făcut ancheta la faţa locului au descoperit că şoseaua era acoperită cu un strat destul de consistent de floarea soarelui. Din acest motiv carosabilul era extrem de alunecos. 

Poliţiştii vor să afle acum cine este şoferul care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă, fără ca ulterior să cureţe zona. 

Pe de altă parte, şoferul microbuzului a fost testat cu aparatul etilotest şi rezultatul a arătat că nu s-a urcat băut la volan.  

„S-a dispus începerea ”in rem” a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „uciderea din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei”, transmite Inspectoratul de Poliţie Suceava.