METEO: Ploi, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi ploioasă în toată ţara. Luni, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, îndeosebi în Oltenia. La munte sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

METEO: Ploi, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi mai mult noros. Va ploua şi sub formã de aversã, în Muntenia, pe arii relativ extinse în Oltenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, Maramureş şi izolat în Banat şi în Crişana. În sud-estul teritoriului vor fi posibile şi descãrcãri electrice. Pe spaţii mici, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, în Muntenia şi sudul Moldovei se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp. La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice şi pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. Izolat se va semnala ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI Cerul va fi noros. Va ploua şi sub formã de aversã, iar la începutul intervalului vor fi condiţii de descãrcãri electrice. Se vor acumula cantitãţi de apã în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 7...8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Cerul va fi mai mult noros, exceptând sud-estul teritoriului, unde înnorãrile vor fi temporare. Va ploua şi sub formã de aversã, în Oltenia, Transilvania, în cea mai mare parte a Banatului şi Moldovei, în jumãtatea de vest a Munteniei şi local în restul teritoriului. Noaptea, în regiunile sud-estice, pe arii restrânse vor fi şi descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, îndeosebi în Oltenia. La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar noaptea, pe arii restrânse şi în estul şi în sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea continentalã, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Izolat se va semnala ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în general închisã. Temporar va ploua şi sub formã de aversã, în prima parte a zilei şi posibil şi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat (viteze de pânã la 30...35 km/h). Temperatura maximã va fi de 12...13 grade, iar cea minimã de 7...8 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Cerul va avea înnorãri, mai persistente pe parcursul zilei. Temporar va ploua şi sub formã de aversã şi vor fi posibile descãrcãri electrice, în jumãtatea de sud a ţãrii, unde cantitãţile vor fi în general moderate, şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. În sud-est vor fi condiţii de grindinã. La munte, mai ales la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, sud-estice şi sud-vestice, unde la rafalã se vor atinge viteze de 45...55 km/h şi izolat 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în general închisã. Temporar va ploua şi sub formã de aversã, în general moderat cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat (viteze de pânã la 30...35 km/h). Temperatura maximã va fi de 12...13 grade, iar cea minimã de 5...6 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã în sudul şi estul ţãrii şi apropiatã de normalul termic în rest. În regiunile vestice, nordice şi centrale cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi trecãtoare, iar ploile izolate. La munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în restul zonei montane, la altitudini mari, va fi lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi pe suprafeţe mici în rest, cu precãdere în sud, în sud-est şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 15...16 grade, iar cea minimã de 4...6 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toatã ţara, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei în nordul ţãrii, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi frumoasã şi se va încãlzi, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 20...21 de grade, iar cea minimã de 6...7 grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va rãmâne deosebit de caldã şi în general frumoasã în prima zi a intervalului, apoi valorile termice vor fi în scãdere, iar probabilitatea de precipitaţii în creştere în majoritatea regiunilor.