Membri ai clanurilor Duduianu și Sportivii au fost ridicați de poliție după ce au adus în România, cu acte false, mașini furate din Vest

Mai mulți membri ai clanurilor Duduianu și Sportivii din București au fost ridicați miercuri într-un dosar de corupție și fals. Procurorii și polițiștii au făcut aproape 50 de percheziții în Capitală și în cinci județe, în căutarea membrilor unei rețele care fura autoturisme de lux din vestul Europei.

Membri ai clanurilor Duduianu și Sportivii au fost ridicați de poliție după ce au adus în România, cu acte false, mașini furate din Vest

Mașinile erau aduse în România cu acte false. Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupării să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, au fost puse în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.