Medicii de la Ambulanţă au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Sindicaliştii din Federaţia Ambulanţa spun că se delimiteză de medici de pe ambulanţa Gorj. Aceştia ar fi refuzat, miercuri noapte, să transporte echipa de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus. Sindicaliştii cer să fie luate măsuri.

Medicii de la Ambulanţă au refuzat transportul echipei de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România anunţă că se delimitează de atitudinea echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, pe care o consideră neprofesionistă.

„Echipaj care, în noaptea de 26-27 februarie, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul DSP Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de coronavirus”, spune Federaţia într-un comunicat.

Sindicaliştii cer ca, pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţiile eronate ale medicilor din Gorj, să fie luate măsuri.

Echipajele medicale de urgenţă intervin profesionist în condiţiile în care au echipament de protecţie. Aceste echipamente sunt în dotările ambulanţelor, explică Federaţia.

Un tânăr din Gorj a fost confirmat cu virusul COVID-19 şi, în prezent, este izolat la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, pentru tratament.