Marele favorit al turneului de la Roma a fost eliminat de un jucător pe care îl învinsese de nouă ori în carieră

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP), marele favorit al turneului de la Roma, a fost eliminat în sferturile de finală ale competiției de la Foro Italico. Spaniolul n-a avut prea multe șanse în fața argentinianului Diego Schwartzman (15 ATP, 28 de ani, care l-a învins în două seturi, scor 6-2, 7-5.

Marele favorit al turneului de la Roma a fost eliminat de un jucător pe care îl învinsese de nouă ori în carieră

Învins în cele nouă meciuri directe disputate până acum cu Nadal, Diego Schwartzman a avut o evoluție entuziasmantă în partida de la Roma. Micuțul argentinian nu a greșit aproape deloc și a profitat și de procentajele extrem de scăzute avute de iberic pe propriul serviciu. Schwartzman a dominat schimburile de pe linia de fund cu Nadal și a găsit rezolvări remarcabile la puținele momente din meci în care spaniolul a jucat ofensiv.

De nouă ori campion la Roma, Rafael Nadal nu s-a regăsit pe durata meciului. A comis multe erori neforțate și a fost neinspirat în multe momente din joc, planul său tactic fiind dejucat de fiecare dată de argentinian. A fost primul turneu disputat de spaniol după o pauză de 6 luni, spaniolul alegând să nu participe la US Open, din cauza pandemiei de coronavirus. 

În cealaltă semifinală de la Roma, Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) îl va înfrunta pe norvegianul Casper Ruud (21 de ani, 34 ATP). Meciurile din careul de ași sunt programate duminică.