Maradona a fost externat - Fostul fotbalist a fost operat pe creier

Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona, care a suferit o operaţie pe creier, a fost externat, miercuri, informează ole.com.ar.

Maradona a fost externat - Fostul fotbalist a fost operat pe creier

Maradona a părăsit într-o ambulanţă clinica din Olivos, în faţa căreia s-au adunat numeroşi fani şi fotoreporteri. Vedeta a fost transportată la o reşedinţă din districtul Nordelta din apropiere de Buenos Aires, aproape de locul în care locuiesc fiicele lui şi unde îşi va continua recuperarea.

"Am stat cu Diego, vă spun că a trecut prin cel mai dificil moment din viața lui. Cred că e un miracol că acel cheag de sânge nu s-a spart. Noroc că a fost depistat la timp. Nu a fost o operație de rutină. Acum Diego e bine, urmează să fie externat, dar are nevoie de liniște. Va fi o listă cu tot cei care au permisiunea de a-l vizita. Vrem ca Diego să rămână cât mai mult printre noi. În ceea ce privește pastilele pe care le lua, eu știu că erau prescrise de un psihiatru", a declarat Matias Morla, avocatul lui Maradona.


Diego Maradona și doctorul Leopoldo Luque:

Maradona a fost operat cu succes pe creier, la 3 noiembrie, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT.
Hematomul ar fi fost produs "de un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.
Internat iniţial într-un spital din La Plata, cu o zi înainte, suferind de anemie şi deshidratare, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier.
Antrenorul echipei argentiniene Gimnasia a împlinit, la 31 octombrie, 60 de ani şi nu a putut sărbători aşa cum şi-ar fi dorit, după ce a fost contact cu un caz pozitiv Covid-19.
Însă testul efecuat de el a fost negativ, dar totuşi, potrivit Clarin, fostul jucător a părut foarte slăbit în ultima perioadă.