MAI va achiziționa 40000 de stații radio TETRA pentru Poliție și Jandarmerie

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru achiziţia a 40.000 de staţii radio TETRA Motorola

MAI va achiziționa 40000 de stații radio TETRA pentru Poliție și Jandarmerie

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radicomunicaţii, distribuitorul oficial al Motorola Solutions în România, pentru achiziţia a 40.000 de staţii radio TETRA, în vederea înlocuirii şi extinderii flotei de staţii radio a instituţiilor subordonate care gestionează situaţii de urgenţă.

"În această perioadă, marcată de provocări şi condiţii dificile pentru noi toţi, organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică sunt din ce în ce mai solicitate. Pentru a asigura o bună coordonare a resurselor din teren, autorităţile din România au decis să investească în sisteme de comunicaţii esenţiale pentru siguranţa cetăţenilor. Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radicomunicaţii, distribuitorul oficial al produselor Motorola Solutions în România, pentru aproximativ 40.000 de staţii radio TETRA. Ca parte a acordului-cadru, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria şi alte structuri subordonate pot comanda, pentru personalul din prima linie, noi terminale radio portabile şi pentru maşină", a infomat compania, fără a preciza valoarea contractului.  

Având o performanţă audio excelentă, autonomie crescută a acumulatorului şi criptare end-to-end, dispozitivele sunt optimizate special pentru organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică.  

"Soluţiile de ultimă generaţie permit agenţilor însărcinaţi cu siguranţa publică, care acţionează în prima linie, să comunice eficient. Staţiile radio TETRA şi soluţiile video portabile sunt componente cheie ale ecosistemului de tehnologii Motorola Solutions pentru misiuni critice, care împreună oferă poliţiei o capacitate sporită de a proteja personalul din prima linie şi pe cetăţeni”, a declarat Michael Kaae, vicepreşedinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.  

Motorola Solutions a încheiat parteneriate cu organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică din România încă de acum 25 de ani, oferind soluţii de comunicaţii, inclusiv echipamente de infrastructură radio şi servicii. De altfel, Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat, în acest an, un contract prin care Motorola Solutions a livrat 12.000 de camere portabile.  

Creşte siguranţa agenţilor în misiune

Conform unor surse ar fi vorba, între altele, de staţii MTP3550, echipamente care au acoperire la distanţe mari sau în interiorul clădirilor şi oferă conectivitate îmbunătăţită în timpul misiunilor critice.

În plus, foarte important, dispune de funcţionalitatea „om la pământ”, care sporeşte siguranţa ofiţerilor prin alertarea automată a centrului de comandă atunci când un agent are nevoie de ajutor. Concret, dacă un poliţist este atacat, printr-o simplă apăsare de buton, acestă poate alerta dispeceratul, iar în centru de comandă sosesc automat şi coordonatele omului aflat  în pericol.

Astfel, Poliţia Română intră în grupul select al organizaţiilor de siguranţă publică din zeci de ţări care sunt dotate cu astfel de sisteme moderne comunicaţie produse de Motorola Solutions, producător care mai oferă şi soluţii de analiză video sau centre de comandă pentru misiuni critice.