Mai multe cadre medicale s-au adunat în faţa Guvernului, nemulţumite de condiţiile de lucru actuale

Mai multe cadre medicale îmbrăcate în combinezoane protestează miercuri dimineaţa în faţa Guvernului. Horaţiu Moldovan îi critică pe medicii care protestează în combinezoane. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că este o „risipă de echipamente”.

Mai multe cadre medicale s-au adunat în faţa Guvernului, nemulţumite de condiţiile de lucru actuale

Cadrele medicale s-au strâns miercuri dimineaţa în Piaţa Victoriei, îmbrăcaţi în combinezoane. Ei sunt nemulţumiţi de programul de lucru şi de condiţiile în care sunt nevoiţi să muncească. Medicii spun că sunt prost plătiţi faţă de munca pe care o prestează.

Reacţia lui Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a criticat cadrele medicale care protestează în faţa Palatului Victoria şi a spus că echipamentele de protecţie specială nu trebuie folosite pe stradă, ca „exerciţiu de imagine”, ci doar în incinta unei instituţii sanitare.

„Echipamentele au fost permanent suplimentate şi în zonele unde e indicată folosirea lor există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente şi în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcaţi în echipamente pe stradă. Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituţiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm. Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienţi, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. E o risipă de echipamente", a declarat la Digi24 Horaţiu Moldovan.