Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă

Luptătorul Navid Afkari a fost executat sâmbătă. El a fost găsit vinovat de un tribunal din Teheran pentru că ar fi ucis un funcţionar în timpul unei manifestaţii în 2018.

Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă

Cu toate că se ştia despre o amânare de şase luni a punerii în aplicare a sentinţei, fostul sportiv a fost executat la numai 10 zile de la decizie, în ciuda implicării lumii sportului şi nu numai la nivel mondial.

Navid Afkari a fost executat, sâmbătă, în închisoarea Abel-Abad din Shiraz

Chiar şi preşedintele american Donald Trump a cerut Iranului să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani. însă niciun apel nu a avut ecou. Deşi familia şi avocaţii lui Navid susţin că mărturia care a dus la condamnarea sportivului a fost smulsă prin tortură

Am lovit de două ori, o dată şi apoi încă o dată”, a sunat povestea uciderii lui Hassan Turkman, agentul de pază al unei companii producătoare de apă, difuzată de televiziunea de stat din Iran.

Nu există vreo imagine cu momentul crimei”, a notat Hassan Younesi, avocatul lui Afkari, pe Twitter.

Lumea sportului a cerut clemenţă pentru Navid Afkari

''Salvaţi-l pe Navid Afkari'', a transmis pe Instagram, la începutul săptămânii, triplul campion mondial german Frank Staebler.

''Familia luptelor şi comunitatea sportului mondial este alături de el. Vom lupta împreună pentru a i se face dreptate lui şi familiei sale'', se mai scria în mesaj.

Înaintea mesajului transmis de Staebler, fosta campioană mondială Aline Rotter-Focken a scris şi ea în reţelele de socializare: ''Comunitatea luptelor are responsabilitatea de a vorbi. Vă rog salvaţi-l pe Navid.''

Mărturia şi înregistrări ale presupusei crime pot fi urmărite pe portalul video Aparat şi pe cel al televiziunii iraniene.