Ludovic Orban: „Suporteri pe stadioane? Nu se poate vorbi despre așa ceva”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, nu ia în calcul, cel puțin pentru moment, accesul suporterilor pe stadioane.

Ludovic Orban: „Suporteri pe stadioane? Nu se poate vorbi despre așa ceva”

Conducătorii LPF și FRF își doresc prezența spectatorilor pe stadioanele din România, chiar și într-o proporție de 10% din capacitatea arenelor. Liga 1 revine în acest week-end, fără fani în tribune însă

„Am încercat să găsim soluții pentru fotbal, să ajutăm, dar atât s-a putut. Nu am putut mai mult pentru că acestea au fost resursele găsite la Guvern. Vă spun din capul locului, nu se poate vorbi de revenirea fanilor pe stadioane, pentru că atunci când dai drumul la așa ceva, revin galeriile. Vă rog să respectaţi măsurile, pentru că ar fi păcat să apară cazuri noi de infectare.

În Serbia, a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul. E o nebunie! Problema e că nu se compară situaţia epidemiologică de la noi cu cea din alte ţări. E vorba şi despre expunerea pe care am avut-o. Gândiţi-vă că ne-au venit 1.5 milioane de români din zone de focare masive”, le-a transmis Orban conducătorilor fotbalului românesc.

Într-un interviu acordat zilele trecute Gazetei Sporturilor, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, lăsase de înțeles că spectatorii vor putea reveni în trbune abia din toamnă.