Lovitură pentru traficanții de droguri din București - 11 membri ai clanului Pisoi au fost arestați

Politistii antidrog si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat una dintre cele mai importante grupari infractionale care distribuia heroina si substante psihoactive in Bucuresti, in special in zona Gradina Icoanei. Principalii traficanti sunt Soraj Cocalaru si Balosu, din clanul interlop Pisoi, o ramura a clanului Cocalaru.

Lovitură pentru traficanții de droguri din București - 11 membri ai clanului Pisoi au fost arestați

Gruparea distribuia drogurile in zonele in care locuiau oameni fara venituri, sau cu antecedente penale. Este vorba despre imobile cu proprietari necunoscuti, in care locuiesc ilegal oameni ce au patruns in mod abuziv.

Operatiunea a avut loc joi, 23 februarie, fiind efectuate 10 perchezitii in sectoarele 2 si 5 din Bucuresti.

Au fost ridicate 30 de grame si 28 de bile de heroina, o punga si diferite cantitati varsate de praf, susceptibile a fi noi substante psihoactive, 10 comprimate de metadona, 2 grame de cannabis, 8.150 de lei si 4.310 euro, mai multe seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile si cartele sim, un card bancar, diferite materiale si recipiente folosite la ambalarea si portionarea drogurilor si noilor substante psihoactive.

Comunicatul integral

In urma unei investigatii care a durat 4 luni, politistii antidrog si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat una dintre cele mai importante grupari infractionale specializate in distributia de heroina si noi substante psihoactive din Bucuresti.

Politistii antidrog din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala au desfasurat investigatii pentru destructurarea unuia dintre cele mai importante grupuri infractionale organizate specializat in distributia de heroina si noi substante psihoactive din Bucuresti.

Gruparea ar fi distribuit droguri si noi substante psihoactive, in special in zonele locuite de persoane cu antecedente penale si fara venituri.

Operatiunea a fost finalizata in dimineata zilei de 23 februarie 2021, cand politistii antidrog si procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 perchezitii in Bucuresti, in sectoarele 2 si 5, la adresele unde locuiesc cei in cauza. De asemenea, au fost puse in executare 23 de mandate de aducere.

In urma activitatilor desfasurate, au fost ridicate 30 de grame si 28 de bile de heroina, o punga si diferite cantitati varsate de praf, susceptibile a fi noi substante psihoactive, 10 comprimate de metadona, 2 grame de cannabis, 8.150 de lei si 4.310 euro, mai multe seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile si cartele sim, un card bancar, diferite materiale si recipiente folosite la ambalarea si portionarea drogurilor si noilor substante psihoactive, precum si inscrisuri.

Totodata, la descinderi au fost identificate, legitimate si verificate peste 50 de persoane depistate in incinta si in apropierea imobilelor perchezitionate.

Pe parcursul celor 4 luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, politistii antidrog si procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat zeci de prinderi in flagrant delict.

Persoanele banuite au fost prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala, care au dispus retinerea a 11 dintre acestea, ulterior instanta de judecata dispunand arestarea preventiva pentru 30 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive si constituirea unui grup infractional organizat.