Lider sindical din Sănătate: Nu paturile la ATI sunt marea problema

Liderul Sanitas Iasi, Iulian Cozianu, sustine ca epuizarea personalului medical este o problema mai mare decat gasirea de noi paturi la ATI pentru bolnavii de Covid, el afirmand ca unii angajati din spitale sunt la capatul puterilor si clacheaza.

Lider sindical din Sănătate: Nu paturile la ATI sunt marea problema

Iulian Cozianu a afirmat pentru News.ro ca in sectiile transformate in Covid problema principala este lipsa personalului medical, in special la ATI si in UPU.

"Sunt oameni care stau cate sase ore in combinezon pe zi, intr-o tensiune incredibila. Am sperat cu totii ca totul va dura o luna, o vara, dar a trecut deja mai bine de un an. Epuizarea personalului este cea mai importanta problema, unii angajati din spitale sunt la capatul puterilor", a afirmat liderul Sanitas Iasi, Iulian Cozianu.

El a precizat ca in timp ce numarul de paturi ATI creste, numarul de angajati ramane acelasi.

"E simplu sa marim numarul de paturi, dar nu paturile la ATI e marea problema, nici aparatura medicala, ci faptul ca nu avem personal", a afirmat seful Sanitas Iasi, Iulian Cozianu.

Liderul Sanitas a declarat ca solutia ar fi sa se faca noi angajari, eventual sa fie adusi oameni de la alte specialitati medicale.

"Efectele epuizarii fizice la cadrele medicale sunt dramatice, oamenii clacheaza. Unii colegi au trecut prin boala si inca se resimt, obosesc imediat. Trebuie rezolvata imediat aceasta problema, altfel lucrurile se vor inrautati si mai tare", a afirmat liderul Sanitas Iasi, Iulian Cozianu.