Lecție de viață și de voință - De la abuzuri crunte suportate în orfelinate la funcția de director al DGASPC România

Viața ca o continuă campanie umanitară: Povestea lui Mihai Căldăraru - tânărul crescut în orfelinat, care se zbate pentru a-i ajuta pe cei abandonaţi de lume.

Mihai Căldăraru, 34 de ani, din București a dus o luptă continuă a se ridica din “prăpastia” în care a fost aruncat chiar de cei care i-au dat viață. Mihai a fost abandonat de părinți imediat după naștere, iar viața din orfelinat a fost un lung șir de abuzuri și nedreptăți.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Lipsit de dragostea maternă și trăind printre străini, Mihai a luptat zi de zi să depășească provocările și să meargă mai departe.

Mihai Căldăraru este un om credincios: „Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuţiilor pe care le poartă. 

A urmat cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, apoi ale Şcolii Populare de Artă şi un curs de inspector de resurse umane. Primul loc de muncă a fost, după cum a spus Mihai, într-un restaurant, spăla vase. Nu era tocmai ceea ce şi-ar fi dorit, dar aşa putea măcar să adune ceva bani.

Apoi s-a înscris la Facultatea de jurnalism “Hiperyon”. După ce a absolvit facultatea, Mihai şi alţi doi prieteni, proveniţi tot din centrele de plasament, au înfiinţat Asociaţia MicNews. Au derulat mai multe proiecte, precum tabere la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi, campaniile naţionale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc.

De fapt, viaţa lui Mihai este o continuă campanie umanitară. 

Sa invatam sa apreciem. Apoi, sa ne uitam in jur si sa observam ca poate avem mai multe decat si-ar putea altii macar sa viseze. ”Altii”, copiii orfani, mame si tati uitati de pruncii lor in case darapanate, familii pentru care banii sunt prea putini pentru bomboanele. De fapt, sunt prea putini ca micutii lor sa aiba un brad, unul adevarat, nu desenat cu batul pe pamantul din odaia in care traiesc 10-12 suflete.

Pentru acesti ”altii” isi dedica viata Mihai Caldararu, un tanar jurnalist care daruieste zambete, speranta si paine. 

Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare și o minte ageră, care a reușit să se remarce prin muncă, seriozitate și acte de caritate.

Prin investigațiile și anchetele sale sociale a schimbat mentalități și a venit în ajutorul copiilor abandonați, abuzați și bolnavi. Iar cea mai mare recompensă pentru el este zâmbetul de pe chipul celor nevoiași.

Dorind să aducă speranța unor zile mai bune, în aceste timpuri pline de încercări, Mihai Căldăraru se află acum în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări, pentru a le oferi celor care nu au posibilități financiare și trăiesc la limita sărăciei.

Pe lângă campaniile umanitare, zâmbete și copii fericiți, Mihai Căldăraru se zbate pentru a câștiga sponsorizări, pentru a ajutat cât mai mulți sărmani din țară, însă sponsorii sunt greu de găsit.