Italia extinde măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din România

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat un nou decret prin care prelungeşte toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân, inclusiv obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România şi Bulgaria.

Italia extinde măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din România

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă şi televiziunea SkyNews, iar printre acestea se numără şi obligaţia de a sta în izolare acasă, 14 zile, pentru persoanele care sosesc din România şi Bulgaria.  

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.  

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.  

Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.  

Cluburile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.  

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.