ÎPS Teodosie vrea bisericile deschise în noaptea Învierii

ÎPS Teodosie consideră că, atâta timp cât se respectă normele de siguranță medicală, lăcașele de cult pot fi deschise de Paște.

ÎPS Teodosie vrea bisericile deschise în noaptea Învierii

“ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală“, a transmis, joi, Arhiepiscopia Tomisului. Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că își doresc deschiderea bisericilor pentru credincioși, atâta timp cât există locuri în societate în care circulația este liberă.

“Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Pentru limitarea răspândirii Coronavirusului, prin Ordonanțele Militare adoptate de autorități “Se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”.