Intervenție SMURD într-o comună din Vâlcea, după ce un bărbat de 30 de ani s-a înecat cu mâncare

Incidentul s-a petrecut luni după-amiaza, într-o comună din Vâlcea. Victima a fost resuscitată de paramedici.

Intervenție SMURD într-o comună din Vâlcea, după ce un bărbat de 30 de ani s-a înecat cu mâncare

Tânărul de 30 de ani a intrat în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu mâncare. Primii care au ajuns la locul intervenţiei, în Zătreni, au fost paramedicii din Grădiştea, de la 25 de kilometri depărtare. Aceştia au început imediat manevrele de resuscitare.  

După ce l-au stabilizat, au completat fişa şi l-au predat colegilor de la ambulanţă care veniseră la intervenţie. Din cauza stării critice în care se afla pacientul, s-a luat decizia de a fi transportat cât mai rapid la o unitate medicală, unde să primească de urgenţă îngrijiri de specialitate. 

Dată fiind însă distanţa destul de mare până la cel mai apropiat spital judeţean, 80 kilometri până la Râmnicu Vâlcea, s-a optat pentru transfer pe cale aviatică, motiv pentru care a fost solicitat un elicopter SMURD, de la Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Octavian Fulger, a menţionat în legătură cu acest caz: „Este vorba despre o persoană de sex masculin, de 30 ani, din localitatea Zătreni care a intrat în stop cardio-respirator în urma înecării cu mâncare. A fost alocat în sprijin un echipaj SMURD de la Garda Grădiştea. S-au efectuat manevre de resuscitare, a fost scos din stop. În sprijin a sosit echipaj Serviciului Judeţean de Ambulanţă. A fost făcută solicitare pentru un elicopter, transport aerian, de la Craiova, care se va deplasa pe un islaz din comună pentru preluarea pacientului”.