Începe repartiţia candidaţilor admişi în rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii demarează, marţi, procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în rezidenţiat, sesiunea de la începutul lunii decembrie. Repartiţia va dura trei zile şi se va desfăşura prin teleconferinţă.

Începe repartiţia candidaţilor admişi în rezidenţiat
Loading...

 

„Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie 2019, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat.

Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilităţi de pregătire, iar prin ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat şi cadrul legal care să permită formarea „unui număr record” de rezidenţi, atât în spitalele judeţene, unităţi medicale private si unitati medico- militare, mai transmite Ministerul.

Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.

“Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toţi cei care au obţinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialităţi, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgenţă, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ţine tinerii rezidenţi în ţară”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găseşte pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro

Lista posturilor publicate iniţial a rămas nemodificată.

 

Loading...