Încă 12 români infectaţi cu COVID-19 au murit în străinătate

Încă 12 români infectaţi cu noul coronavirus au murit în străinătate - opt în Italia, doi în Franţa şi doi în Marea Britanie - iar numărul deceselor cetăţenilor români din afara ţării din cauza COVID-19 a ajuns la 87, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Încă 12 români infectaţi cu COVID-19 au murit în străinătate

 

Potrivit GCS, 1.963 de cetăţeni români din diaspora au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus: 1.247 în Italia, 560 în Spania, 28 în Franţa, 30 în Germania, 69 în Marea Britanie, doi în Namibia, trei în SUA, patru în Austria, trei în Belgia, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Elveţia, doi în Turcia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la începutul epidemiei şi până la acest moment, au decedat 87 de cetăţeni români aflaţi în străinătate – 27 în Italia, 18 în Franţa, 26 în Marea Britanie, opt în Spania, trei în Germania, doi în Belgia, câte unul în Suedia, Elveţia şi SUA.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 21 au fost declaraţi vindecaţi: nouă în Germania, opt în Franţa, doi în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia, precizează GCS.