Îmi băgam hârtie igienică în ureche să nu mă trezesc cu vreun gândac - Mărturie din spital

Valentin Marinescu, fost pacient în spitalul de psihiatrie Brăila, a povestit într-un interviu pentru Observator News experiența pe care a avut-o în unitatea spitalicească. Tânărul povestește că în spital este plin de gândaci: în saloane, pe holuri și chiar în sala de mese.

Îmi băgam hârtie igienică în ureche să nu mă trezesc cu vreun gândac - Mărturie din spital

Pacient: ”Stăteam la televizor și mă ciupise unul de umăr”

Din salon de peste tot. Stăteam la televizor si mă ciupise unul de umăr. Și la 20 de minute mă luase durerea de cap. Prin țevi, prin gresie peste tot. Seara âmi era și frică să dorm acolo. Îmi băgam hârtie igienică în ureche că nu ne dădea vata, să nu mă trezesc cu vreunul, povestește tânărul.

Conducerea spitalului a plătit pentru insecticid aproape 20 de mii de lei, potrivit Observator News, iar Direcţia de Sănătate Publică Braila spune că nu a ştiut niciodată că spitalul este invadat de insecte.

Ce spune conducerea spitalului

Nu contest faptul că avem gândaci. Dar facem eforturi susținute și cheltuim sume mari ca să putem să asiguram nivelul igienic în spital. Gândacii din ouăle care au fost depuse în zonele ascunse, crăpaturi, canaleturi, cu zone calduroase, încep să iasă”, a declarat Andreia Gavrilescu – director medical.