Imagini răvăşitoare de pe străzile din Beirut - Oameni plini de sânge şi totul distrus în jur

O deflagraţie puternică a zguduit marţi capitala libaneză, iar publicaţiile locale din Beirut au difuzat imagini cu persoane prinse sub dărâmături, mulţi fiind răniţi. Presa libaneză relatează că Spitalul Hotel Dieu a primit peste 500 de răniţi în urma exploziei şi nu mai are capacitatea de a primi alte victime. Un bilanţ preliminar indică faptul că în urma exploziilor au murit cel puţin 70 de persoane, iar 2.200 au fost rănite.

Imagini răvăşitoare de pe străzile din Beirut - Oameni plini de sânge şi totul distrus în jur

Crucea Roşie libaneză confirmă că sunt sute de răniţi. Ministerul Sănătăţii a confirmat un bilanţ grav uman şi material, fără a indica cifre. Multe clădiri au fost avariate de explozie, inclusiv sediul fostului premier Saad Hariri şi biroul CNN, pagubele ajungând până la 10 kilometri, au declarat unii martori, iar imaginile făcute publice pe internet arată cum maşinile au fost răsturnate.

O femeie care locuieşte la câţiva kilometri depărtare de locul exploziei a declarat că geamurile i-au fost sparte. "Am crezut că este vorba despre un cutremur", a afirmat Rania Masri pentru CNN. "Apartamentul s-a mişcat pe orizontală şi dintr-odată am simţit o explozie şi toate uşile şi ferestrele au fost sparte.