Gestul emoționant al unui polițist care a oprit o femeie fără declarație: „Nu prea înțelegea ce se întâmpla și tremura de spaimă“

Pe pagina de Facebook „Atenție Poliția Iași” a fost relatata povestea unui om al legii care nu a sancționat convențional o femeie care nu respecta normle în vigoare referitoare la completarea unei declarații pe proprie răspundere care să justifice motivul pentru care a ieșit din casă și la purtarea unei măști de protecție. Din contră, polițistul a înțeles că femeia fără acces la internet nu știa ce se petrece așa că a învățat-o să completeze declarația și i-a oferit o mască.

Gestul emoționant al unui polițist care a oprit o femeie fără declarație: „Nu prea înțelegea ce se întâmpla și tremura de spaimă“

Une exemplu de „așa da” în cadrul Poliției din Iași. Polițistul care a remarcat-o pe femeie nerespectând normele de respectat în contextul pandemiei de coronavirus a învâțat-o ce trebuie să facă:

„Poliţiştii din stradă sunt și ei oameni

Zona Podul de Piatră, luni după amiază. Ignorând din diverse motive purtatul măştii şi mănuşilor, o femeie între două vârste e oprită de poliţişti, legitimată şi pusă să dea explicaţii. E total atehnică, nu ştie să utilizeze computerul, nu stă pe internet, nu prea înţelege ce se întâmplă şi tremură de spaimă. E calmată uşor-uşor de către oamenii legii, aceştia o povăţuiesc, îi arată cum să completeze declaraţia pe propria răspundere şi îi oferă o mască. Evident, gratis. Chipul femeii se înseninează, ea le mulţumeşte şi pleacă liniştită, nu înainte de a le ura: „Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă!.

Ps: nu a fost sancționată contravențional!”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției din Iași.

Sursa: stireadeiasi.ro