Generalul Gherghe rămâne în arest - Cum a reușit fostul adjunct al serviciului de informaţii al MApN să sustragă aproape 180000 de dolari din fondul de război

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondată, contestaţia declarată de fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării Iulian Cristian Gherghe la măsura arestului preventiv.

Generalul Gherghe rămâne în arest - Cum a reușit fostul adjunct al serviciului de informaţii al MApN să sustragă aproape 180000 de dolari din fondul de război

Conform comunicatului remis sâmbătă, 27 martie, de Parchetul Militar, Iulian Cristian Gherghe „şi-a însuşit fără drept suma de 179.470 USD” în noiembrie 2018.

Potrivit Europa Liberă, banii au fost folosiți pentru cumpărărea unui teren și ridicarea unei case în Corbeanca, iar la bancă au fost folosite două ștampile: una a unității militare și alta cu semnătura directorului DGIA.

Investigația a pornit acum două săptămâni, când directorul general al serviciului secret de informații al Armatei Române și-a dat seama că lipsesc banii din cont și a sesizat Parchetul Militar, mai scrie sursa citată.

Audiat de procurorii militari, Iulian Cristian Gherghe nu a putut explica motivul pentru care a luat banii și nici de ce i-a ținut aproape un an de zile în seiful personal de la biroul instituției.

După ce a început ancheta internă la DGIA, fostul director adjunct a început să pună banii la loc.

După ce a returnat aproximativ 80% din sumă, s-a pensionat, mai scrie sursa citată.

Iulian Cristian Gherghe a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurorii militari de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals.