Fostul șef adjunct al Poliției Locale din Oradea a fost reținut de polițiști pentru tentativă de omor

Fostul şef adjunct al Poliţiei Locale Oradea, Paul Ladislau Kover, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer arestarea lui preventivă pentru tentativă de omor, după ce, duminică seara, şi-a înjunghiat de mai multe ori fosta soţie.

Fostul șef adjunct al Poliției Locale din Oradea a fost reținut de polițiști pentru tentativă de omor

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim procuror adjunct Sabău Gligor, a transmis, marţi, că luni s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

"Din mijloacele de probă administrate în cauză rezultă că suspectul K. L. P. a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 C. pen raportat la art. 188 alin. 1 din C. pen, constând în aceea că în data de 10.01.2021, în jurul orei 18,00, inculpatul K. L. P, în vârstă de 45 ani, în timp ce se afla în Oradea, str. Oneştilor, nr. 15, pe fondul unei stări conflictuale vechi, i-a aplicat persoanei vătămate, K. L. I. (fosta soţie), în vârstă de 46 ani, mai multe lovituri cu un corp tăietor-înţepător, provocându-i leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu) care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei", a precizat prim procurorul adjunct Gligor Sabău.

Citește și: Fostul adjunct al Poliției Locale Oradea și-a înjunghiat soția în fața blocului

Punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor a fost urmată de ordonanţa prin care s-a dispus reţinerea bărbatului pe o durată de 24 ore, începând de la data de 11.01.2021, ora 17,55, până la data de 12.01.2021, ora 17,55.

Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă a bărbatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor fiind cel care va dispune în consencinţă, a mai menţionat sursa citată.