Finlandezul care a omorât o femeie pe trotuar în Cluj a fost eliberat din arest - Bărbatul e acuzat că era beat la volan şi a fugit de la locul faptei

Beat la volan, finlandezul a spulberat o femeie de 45 de ani aflată pe trotuar şi apoi a încercat să fugă de la locul faptei. Reţinut de poliţişti, acesta a fost pus sub arest la domiciliu de Judecătoria Cluj.

Finlandezul care a omorât o femeie pe trotuar în Cluj a fost eliberat din arest - Bărbatul e acuzat că era beat la volan şi a fugit de la locul faptei

O femeie de 45 de ani şi-a pierdut viaţa, vineri seara, după ce a fost lovită violent de maşina condusă de cetăţeanul finalndez Laakso Jari Mika.

Femeia se afla pe trotuar, pe strada Romul Ladea, într-o zonă rezidenţială a Clujului. Şoferul a fugit de la locul faptei fără măcar să vadă în ce stare se află victima. 

„S-a auzit bubuitura si au iesit oamenii din case, dar pe drum nu era nimeni”, a spus un clujean care locuieşte în zonă, relatează Ştiri de Cluj.

„Noroc ca exista oameni cu spirit civic… A fost urmărit de un tip care s-a prins că ceva nu e în regulă cu maşina şi l-a urmărit până acasă anuntand Poliţia... pentru mine, omul ăla e un erou! Era un tanar dar extrem de curajos! Sper să citească acest post şi să ştie ca e un erou!”, a transmis un martor, pe Info Trafic jud. Cluj.  

Arest la domiciliu  

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei si conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal, a precizat Poliţia Cluj.

Judecătoria Cluj a respins cererea procurorilor de cercetare în stare de arest preventiv. În schimb, s-a decis luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Cetăţeanul finalandez Laakso Jari Mika.