DSP confirmă că 39 de cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă şi ISU Vrancea s-au infectat cu COVID-19

Direcţia de Sănătate Pubică Vrancea a declanşat mai multe anchete epidemiologice. Pe surse, s-a aflat că directorul Spitalului de Urgenţă este infectat cu Covid 19.

DSP Vrancea  declanşat două anchete epidemiologice, la Serviciul de Ambulanţă şi la ISU Vrancea, după ce doi angajaţi din cadrul instituţiilor amintite au fost depistaţi pozitiv la Covid 19. 

"Rezultatele anchetei au relevat faptul că există 10 contacţi direcţi la ISU şi 12 la Serviciul de Ambulanţă, din care 4 sunt simptomatici, internaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean", a menţionat Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea. 

Potrivit şefului DSP Vrancea, sunt infectate 31 de cadre medicale la Spitalul Militar, unul la Spitalul Municipal Adjud şi şapte la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani. S-a închis Secţia de Nefrologie, existând o anchetă epidemiologică în curs, pentru că sunt 7 contacţi direcţi.

Surse neoficiale susţin că testul de COVID-19 al managerului Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani, Constantin Mîndril, ar fi ieşit pozitiv.