Dosarele Jandarmeriei au luat calea DNA

Iată că avertizarea privind perpetuarea ”grelei moșteniri” a colonelului Bogdan Enescu la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va fi probabil luată ceva mai în serios. Pentru că perchezițiile DNA, de marți, 13, nu sunt și ultimele…

Dosarele Jandarmeriei au luat calea DNA

Întrucât așa cum se va dezvălui mai curând decât se așteaptă unii, procurorii militari au primit deja ”muniția” informativă necesară pentru a declanșa ”foc de voie” împotriva celor care se încăpățânează să rămână la conducerea operativă a unor structuri cheie din cadrul Jandarmeriei Române. Cu toate că aceștia sunt deja vizați de mai multe anchete interne, după cum reiese din rapoartele informative intrate nu doar în posesia publicației Național, dar și a beneficiarilor legali.

Concursuri aranjate. Next level?

”Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie. Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate”.

Acesta este comunicatul oficial prin care conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a confirmat ancheta procurorilor Direcției Naționale Anticorupție cu privire la ”trucarea” unor astfel de concursuri în cadrul Inspectoratelor Județene Iași și Vaslui. Iar laconismul comunicatului este pe deplin justificat, întrucât ”greul” anchetelor de-abia de acum urmează.

Procurorii militari vor face practic naveta la anumite structuri ale Jandarmeriei. Astfel că ”nisipul” din clepsidra anchetatorilor deja a început să curgă…

Sursa: Național