„Domnul director nu ar râde dacă ar ști ce face soția“ - O secretară de școală a fost șantajată de un polițist

Totul a început în decembrie, anul trecut când un bărbat, agent în cadrul Postului de Poliţie Deveselu din cadrul I.P.J. Olt, a abordat-o pe Facebook pe secretara uneia din şcolile din localitate, fost director al unităţii şi ex-consilier local, dar nu cu propria identitate, ci de pe un cont fals, denumit cu cifre şi litere ebraice, pe care îşi spunea „Abiddal”.

„Domnul director nu ar râde dacă ar ști ce face soția“ - O secretară de școală a fost șantajată de un polițist

Timp de trei săptămâni, în perioada 20 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, femeia schimba mesaje cu utilizatorul contului, căruia i-a trimis mai multe poze şi înregistrări video cu ea în ipostaze indecente, fără să aibă habar cine se află în spatele profilului, deşi i-a solicitat insistent bărbatului să-i trimită, la rândul său, fotografii, iar bărbatul a refuzat-o, noteaza adevarul.

Ulterior, poliţistul a speculat imprudenţa secretarei şi a încercat s-o stoarcă de bani. I-a cerut 5.000 de euro ca să n-o facă de râs cu imaginile pe care femeia i le trimisese. Iată câteva dintre mesajele pe care i le-a trimis femeii: ,,Domnul director nu ar râde când ar sti ce face soţia pe net sau scoala din Deveselu”, ”sunt aproape de tine mai mult decât crezi” „sâmbătă mă duc să scot pozele pe hârtie”, „dacă eşti parolistă şi nu încerci alte jocuri…îţi promit că şterg tot şi numai auzi de mine”, „am printat şi convorbirea”, „am poze…Şi convorbirile, iar filmele pe cd”, „după data de 10 ştiu ce am de făcut”, ”după ce se termină… voi şterge tot, am făcut o înţelegere, numai dacă şi tu te tii de cuvânt”, ”să nu îţi treacă prin cap…să arăţi la cineva discuţia noastră”.

Femeia i-a spus că acceptă să-i dea banii, însă a cerut un răgaz să strângă întreaga sumă. Ulterior l-a denunţat pe individul care o ameninţa că o va face de râs dacă nu-i dă banii. „Persoana vătămată (…) s-a adresat prin plângere penală Parchetului de pe lângă Judecătoria , sesizând faptul că, începând cu mijlocul lunii decembrie 2019, a purtat prin intermediul aplicaţiei Messenger mai multe discuţii cu o persoană necunoscută care, prin diverse metode, a determinat-o să-i trimită mai multe poze şi filmuleţe cu aceasta în ipostaze indecente. Ulterior, persoana necunoscută i-a solicitat persoanei vătămate suma de 5.000 euro, ameninţând-o că în cazul unui refuz privind predarea sumei de bani cerute, va trimite pozele şi filmuleţele, stocate pe un CD, soţului persoanei vătămate, la locul de muncă al persoanei vătămate sau la locul de muncă al soţului persoanei vătămate”, se arată în considerentele sentinţei penale a Judecătoriei Caracal (roliii.ro) pronunţate în iulie 2020, conform adevarul.ro.

Concret, după ce secretara a făcut sesizarea, oamenii legii i-au organizat bărbatului un flagrant. Femeia a predat organelor de poliţie o parte din suma cerură de bărbat (500 de euro) în bancnote de 50, 20 şi 10 euro, care au fost utilizate în vederea marcării cu inscripţia „Şantaj 10.03.2020” şi folosirii acestora în activitatea de prindere în flagrant. Banii au fost puşi într-un plic alb din hârtie, iar plicul a fost introdus într-o pungă din plastic de culoare roşie.

„În jurul orelor 17.45, persoana vătămată a fost contactată prin aplicaţia Messenger de utilizatorul contului respectiv de Facebook, solicitându-i să vină în zona Pieţei Agroalimentare (…) pentru a o ghida spre locul predării sumei de bani. În jurul orelor 19.05, ajungând în zona Pieţei Agroalimentare (…), persona vătămată a fost ghidată de către persoana necunoscută, tot prin intermediul aplicaţiei Messenger, pentru a se deplasa în faţa clinicii <>, iar peste stradă de acea clinică, să depună plicul cu bani într-un coş de gunoi anume desemnat”, se mai arată în sentinţa citată.

Femeia a făcut întocmai cum i-a cerut bărbatul şi a depus în coşul de gunoi respectiv punga în care se afla plicul cu cei 500 de euro inscripţionaţi, după care, la solicitarea expresă a autorului, a părăsit zona. Când i-a cerut, printr-un mesaj, să-i înmâneze CD-ul cu pozele şi filmuleţele compromiţătoare trimise de aceasta, bărbatul i-a precizat că acest lucru se va întâmpla într-un alt loc. După ce persoana vătămată a părăsit zona, în câteva minute, la coşul de gunoi a ajuns şi şantajistul. Bărbatul a a scos punga în care se afla plicul cu bani şi s-a îndreptat apoi spre maşina personală.

,,După ce inculpatul s-a urcat în autoturism şi a parcurs o distanţă de aproximativ 10 metri, a fost blocat de către lucrătorii Brigăzii de Operaţiuni Speciale (…), iar în momentul în care inculpatul a coborât din autoturism, lângă acesta a căzut punga din plastic de culoare roşie în care se găsea plicul cu suma de 500 euro, marcată cu inscripţia „SANTAJ” şi data de “10.03.2020”, se mai arată în considerentele sentinţei citate.

După realizarea operaţiunii de flagrant, femeia a fost invitată la sediul Poliţiei Caracal, unde i s-a precizat identitatea şi ocupaţia şantajistului: poliţist. Atunci a realizat că, de fapt, îl cunoştea pe bărbat din 2010, când, prin prisma profesiei, acesta obişnuia să vină în incinta şcolii la care femeia lucra ca secretară, intrând deseori în discuţie, fără însă să-I facă avansuri. Bărbatul a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar în iulie 2020, judecătoria Caracal l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este însă definitivă.

Sursa: Adevărul