Doi prieteni au fost prinși beți pe rând la volanul aceleiași mașini

Doi bărbaţi care au petrecut împreună, cu multe pahare de băutură, au fost prinşi în aceeaşi seară, la volanul aceleiaşi maşini, conducând în stare de ebrietate.

Doi prieteni au fost prinși beți pe rând la volanul aceleiași mașini

S-a întâmplat sâmbătă noaptea, la Podu Iloaiei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Potrivit poliţiştilor din Hârlău, în acea noapte, o maşină în care se aflau cei doi prieteni a fost oprită, iar şoferul, un bărbat de 34 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, după care ridicat pe loc şi dus la spital. “A rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

După ce bărbatului i s-au prelevat probe biologice, iar poliţiştii îl duceau spre casă, pe drum, oamenii legii au zărit în trafic chiar maşina acestuia. La volan se afla amicul şoferului ameţit, care în primă fază se afla pe bancheta din spate. El a motivat că venea la spital să îşi ia prietenul. Dar, pentru că mirosea a alcool, a fost şi el testat de către poliţişti. “Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, au mai arătat poliţiştii.