Doi pompieri aflați în timpul liber au salvat viața unui bătrân rănit într-un accident rutier

Doi pompieri prahoveni aflați în timpul liber au salvat viața unui bătrân grav rănit într-un accident rutier. Nimeni nu le-a sărit în ajutor.

Doi pompieri aflați în timpul liber au salvat viața unui bătrân rănit într-un accident rutier
ISU Prahova

Duminică, în timp ce colegii săi participau la ceremoniile dedicate Zilei Pompierilor, plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean ISU Prahova, contribuia decisiv, din nou, la salvarea unei vieți. Deși se afla în timpul liber, aceasta nu a ezitat să intervină pentru a-i acorda primul ajutor unui bărbat rănit grav într-un accident petrecut în fața unui supermarket din Mizil.

"Duminică, 13 septembrie, în jurul orei 08.30, colega noastră se deplasa către unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor. Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav. În cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 și  s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situația și a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fața în sus. Din păcate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastră bazându-se tot pe un pompier, aflat tot în timpul liber, plt. maj. Jercălău Florin. Cei doi au făcut echipă bună și au ajutat victima până la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital cu hipertensiune arterială și traumatism cranio-cerebral", au relatat reprezentanții ISU Prahova.

Colegii salvatorilor implicați în intervenție subliniază că, pentru cei doi, niciun efort nu a fost prea mare si cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare: "Profesionalismul, îndemânarea și compasiunea au salvat viața unui om, iar secundele au făcut diferența în lupta pentru viață".

Potrivit informațiilor transmise de ISU Prahova, Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier si face parte din colectivul Detașamentului de Pompieri Mizil.

"Dragi colegi, va mulțumim pentru ca nu ați uitat, în primul rând, să fiți oameni și să vă ajutați semenii aflați într-o situație de urgență", le-au mai transmis pompierii prahoveni.