Doi părinți au fost condamnați după ce și-au înfometat și abuzat copiii timp de opt ani

Doi părinţi din Elveţia au primit mai mulţi ani de închisoare după ce au fost găsiţi vinovaţi că şi-au închis doi dintre copii într-un beci, i-au înfometat şi abuzat ani la rând. Tatăl a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, iar mama la 12 ani.

Doi părinți au fost condamnați după ce și-au înfometat și abuzat copiii timp de opt ani

Conform rechizitoriului, cuplul a început să-şi abuzeze cei doi copii, o fetiţă de cinci ani şi un băieţel de patru, în anul 2003, în Zurich, şi s-au oprit abia opt ani mai târziu, când autorităţile i-au plasat pe minori într-un orfelinat. Timp de patru ani, copiii erau închişi în fieacare noapte în camera lor şi ulterior într-un beci neîncălzit.

Cei mici au suferit de foame, din cauza abuzurilor fizice şi a umilinţelor, fiind nevoiţi să-şi facă nevoile pe podeaua beciului, potrivit audierilor de la tribunal.

De asemenea, tatăl a fost condamnat şi pentru că a abuzat sexual o altă fiică şi o fată vitregă. Cele două fete nu au fost forţate să trăiască în pivniţă. Tribunalul a anunţat că va depune plângere împotriva autorităţilor din departamentul protecţiei copilului din Zurich care se aflau în funcţii în timpul comiterii faptelor, pe motiv că, deşi au fost alertaţi în repetate rânduri de vecini, profesori şi medici, nu au luat nicio măsură.